Canyoning in Bovec, Slovenië

Dit is het verslag van onze Canyoning Bovec-tour in de Susec kloof in Slovenië. Canyoning is voor durfals. Tenminste, dat dacht ik. We gaan klimmen en we springen en glijden van watervallen af. Ik ging er met zweet in de handen naartoe, maar kwam laaiend enthousiast terug.

Canyoning Bovec slovenie-328

We melden ons om 10 uur bij Bovec Sport Center. Martin, onze gids, staat ons al op te wachten met klimspullen in zijn hand. We krijgen een drysuit, een dry jacket, schoenen, een tuigje en een helm. Samen met drie Tsjechen stappen we in de bus.

Nerveus

We rijden naar de Susec-kloof, iets verderop. Iedereen is rustig en zeg ook weinig, vooral omdat ik zenuwachtig ben. Van hoge dingen af springen is nooit mijn sterkste punt geweest. De reden dat ik mee ben is omdat dit me gaaf lijkt en omdat in de folder stond dat je bij elke waterval zelf kunt besluiten of je eraf of erlangs wilt gaan.

Drysuit

We moeten eerst een flink stuk klimmen en ik vraag me af of we wel met de juiste tour mee zijn. Is dit climbing of toch canyoning? Gids Martin lacht: “In this tour you get both!” Even later zijn we boven en worden we ingesnoerd in ons harnas. Het pak voelt warm aan en al snel komen we erachter dat dit eerder noodzaak dan bijzaak is. Het water is ijskoud!

“We’re going to be sliding, jumping, abseiling and climbing” zegt Martin. Dat klinkt als één groot pretparcours! Het gedeelte dat we afleggen is 700 meter lang en we dalen daarbij 170 meter. Met een twaalf meter hoge waterval als afsluiter. Woeha!!

De eerste waterval

Canyoning Soca Slovenie 004 Canyoning Slovenie 003

We vertrekken. De eerste twee ‘slides’ zijn easy. Daarna komt een drie meter hoge sprong in een badje dat net diep genoeg is. We moeten bij het landen goed onze knieën buigen of op onze kont landen. Dat is geen probleem. Had ik voorheen nog wel eens moeite met dit soort hoogtes, dit keer spring ik dapper naar beneden. Gaaf! Hier wil ik méér van!

Abseilen

Fase twee is een erg hoge waterval met een nogal ondiep badje eronder. Springen is geen optie. Klimmen ook niet. Aan een touw worden we rustig naar beneden gelaten terwijl het water om ons heen klettert.

Klimmen

We ketenen ons vast aan staalkabels langs de wand en klimmen het volgende stuk, voordat we nog een sprong wagen in een wel vijf meter diepe grot. Kicken!

Soca canyoning 002

Wij. Willen. Méér. En we krijgen méér. We springen, abseilen en glijden van watervallen af en tot slot krijgen we de grande finale: De 12 meter hoge waterval! Oh oh…

Een sprong van 12 meter [canyoning Bovec]

Gelukkig hoeven we niet naar beneden te springen. Martin maakt ons één voor één vast aan een touw, takelt ons de eerste zes meter redelijk snel naar beneden en laat ons daarna keihard vallen (hoe durft hij! 😉 ). Woohoooo!!! Gillend van plezier komen we allemaal beneden aan. Wat een kick!

Canyoning Bovec gaf voor mij zeker aanleiding om dit nog eens te doen! Lees verder over Outdoor-paradijs Bovec of over ons fiets-avontuur in Slovenië.

The following two tabs change content below.
Mirre is drone-piloot, videoproducent en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

9 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *