De langste rodelbaan van Europa in de Harz, Duitsland

Iets te vroeg sta ik bij de rodelbaan in Hahnenklee. Het is de langste rodelbaan van Duitsland en zelfs de langste rodelbaan van Europa! Ik ben de eerste gast en daarom heeft de kaartverkoper genoeg tijd om me van alles uit te leggen. De baan is 1.25 kilometer lang, 100 meter hoog en als ik op volle kracht vooruit ga, dan zou ik de 48 kilometer per uur moeten kunnen aantikken.

erlebnisbocksberg-hahnenklee - langste rodelbaan van Europa 012b

Ik ben een snelheidsduivel en zoiets laat ik me zéker geen twee keer zeggen! De hendel gaat naar voren en alhoewel ik langzaam op gang kom, ga ik even later zó hard door de bochten dat ik denk dat ik eruit ga vliegen. Ik heb echter het volste vertrouwen in het materiaal van deze rodelbaan en in de kennis van de kaartverkoper (die zei dat remmen niet per sé nodig was), dus er is geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om in de remmen te gaan hangen. “Remmen” staat op een bordje. “Mooi niet!” denk ik hardop en ik scheur ervandoor.

Rodelbaan Duitsland - erlebnisbocksberg-hahnenklee - langste rodelbaan van Duitsland
De track gaat dwars door een bos, wat het extra gaaf maakt | Soms is het net een achtbaan

In het midden wordt de track extra gaaf, want net als een achtbaan draait hij een paar keer rechtsom en gaat daarna scherp linksaf. Met een enorme grijns op mijn gezicht kom ik beneden aan. Automatisch wordt ik weer omhoog getakeld (in een tergend traag tempo, het contrast kan niet groter) waarna de rit opnieuw kan beginnen…

Wil je ook op avontuur? De rodelbaan Duitsland vind je op de website van Erlebnis Bocksberg.
Dit blog kwam mede tot stand dankzij Tourismus Niedersachsen.
Lees meer over: Duitsland.

The following two tabs change content below.
Mirre is drone-piloot, videoproducent en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

16 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *